Vaječný koňak

10. srpna 2011 v 18:57 |  Vánoční recepty
K Vánocům také kromě cukroví,stromečku sněhu ...atd patří i Koňak.
Děda dělal taky výborný koňak :)

K Vánocům kromě dekorací,sněhu a jídla, patří také pití. A vaječný koňak je vynikajicí pití pro zahřátí s přáteli nebo jen pro "ucucávání" při čtení knihy...
  • 500ml neslazeného kondenzovaného mléka
  • 1/2 vanilkového lusku nebo 1 lžičku van. extraktu (Marks&Spencer)
  • 350g krupicového cukru
  • 5 žloutků
  • 300ml brandy
1. V kastrůlku svařte kondenzovaé mléko, vanilkový lusk a cukr. Nechte částečně vychladnout,
a pokud jste použili van. lusk, vyjměte ho. Žloutky dáme do mísy a postavíme nad vodní lázeň,
za stálého míchání přilijeme mléčnou směs. Mícháme do zhousnutí, sejmeme a necháme zcela
vychladnout. Pak vmícháme brandy - doporučené množství je orientační, záleží jen na Vás. Více alkoholu zajistí trvalejší tekutost, ale pokud ho dáte méně vynikne jemnost likéru. Koňak můžeme ještě přecedit přes jemné síto.

Zdroj-Google
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama